Investering i ædelmetaller

Mange investorer efterspørger i dag en bred portefølje med flere aktivklasser, herunder ædelmetaller.

Interessen for ædelmetaller, især guld, sølv og palladium, er steget markant de seneste år på grund af de unikke egenskaber ved hvert metal og en voksende bekymring for global ustabilitet. Nedenfor vises en oversigt over de forskellige investeringsinstrumenter relateret til ædelmetaller.

Ædelmetal er en af ​​de ældste tilgængelige aktivtyper.

I dag kan det ejes på flere måder alt efter ønske og behov. Overordnet er der to måder at investere i ædelmetaller – enten i papirform eller gennem fysisk ejerskab. ‘Papirform’ er en bred betegnelse for finansielle instrumenter med ædelmetaller som underliggende aktiv, dvs. futures, optioner, aktier, ETF’er m.m. – disse finansielle instrumenter handles via børser. ‘Fysisk’ henviser til at eje det egentlige metal (guld). Både papirform og fysisk ejerskab kan være en effektiv del af din strategi.

Ligesom med andre aktivklasser er det vigtigt at være opmærksom på de primære karakteristika og egenskaber fra instrument til instrument, eksempelvis ift. din ønskede risikoprofil. Alle ædelmetaller kan udgøre stærke aktiver, hvis de er korrekt implementeret i din strategi, men de kan også ende med at gøre mere skade end gavn, hvis de ikke håndteres hensigtsmæssigt. Figuren nedenfor giver et samlet overblik over de måder, hvorpå ædelmetaller kan handles.

Valget af metalinstrument bør afspejle din overordnede investeringsstrategi, for eksempel vækst vs. konservering, samt hensyntagen til generationsskifte eller lignende. Hos Sequoyah Wealth Management vil vi med glæde diskutere de forskellige måder hvorpå du kan inkorporere ædelmetaller i din investeringsstrategi.

Partnerskaber

Kontakt Sequoyah Wealth Management

Størrelse på formue

Strategi

12 + 15 =